Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tusentals strömmade till Skulefestivalen

Annons
Tusentals strömmade till Skulefestivalen

Den kunde inte börja bättre, Skulefestivalen. Vädrets makter var på sitt allra bästa humör och publiken strömmade till i en aldrig sinande ström. De 3 200 betalande i publiken fick en riktigt härlig kväll tillsammans med Pistvakt och de övriga i artistuppbådet.Genom årens lopp är det åtskilliga som suttit vid foten av Skuleberget och njutit livets goda i form av skön och underhållande musik.

Men det goda består naturligtvis inte enbart själslig spis, massor av mat och dryck förtärs även under en kväll på visfestivalen i Skule. För det hör liksom till att äta och umgås med vänner och bekanta.

Gemytlighet och glädje är i allra högsta grad karaktäriserande för festivalen; en fest för både vuxna och barn.

Början på den 19:e festivalen utgjorde inget undantag. Redan vid invigningen angav Nicke Sjödin tonen på sitt sedvanligt skämtsamma och folkliga sätt.

Och visst har han rätt i sitt konstaterande att man på Skulefestivalen blir "hög på samma sätt som kusten".

JP Nyströms, gamla populära bekantingar som på begäran åter gästade arrangemanget, gjorde sitt bästa att värma upp publiken. Och visst lyckades Vägverkets informationschef Svante Lindkvist och hans medmusikanter med den uppgiften. Det är inte för inte de kallas "Trevlighetsministrarna från Gällivare". Med sitt lättsamma sätt och på härlig norrbottniska dialekt lade de grunden för en fortsatt trevlig kväll.

På den beredda vägen trädde sedan gruppen Bianca in. Pitetöserna Marita Rönnqvist, Anna Larneryd och Elisabeth Wållberg visade prov på en bred musikalisk kompetens. De bjöd påeEgenhändigt skriven musik i alla former och tappningar; poppiga tongångar blandades med lugnare visor.

På vistemat fortsatte trubaduren Per Sörman. Många håller honom som den främsta av Dan Anderssontolkare och han gjorde verkligen skäl för det epitetet. Ensam med sin gitarr, concertina och munspel fyllde han scenen med en total närvaro.

Men så kom de då, gänget som för många var huvudmålet med visfestivalsbesöket. När Bröderna från Svartlien intog scenen blev ingenting som förut. Det allmänna sorlet och snacket var som bortblåst och koncentrationen riktad åt ett håll.

De har ju ett tungt arv att bevaka, Jan E och de andra, kultfigurer från TV som de blivit. Medelåldern på årets festivalbesökare var lägre än på många år då många barn och ungdomar kommit enbart för Pistvakts skull.

Och inte blev väl någon besviken. Från allra första skull var det fart, fläkt och inte minst skratt som gällde. En klar succé.

Succé är även det sammanfattande ordet för hela fredagskvällen. Lördagens och söndagens program är inte desto mindre stark, så om bara det vackra vädret håller i sig finns det alla möjligheter för fortsatta framgångar för arrangerande Docksta Bordtennisklubb.

Vad sägs om Lars Vegas Trio, Lisa Nilsson och Östen med Resten - vi ses väl i kväll?

ann-cathrin granbäck

0612-77 17 62

Mer läsning

Annons