Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots medborgardialog - förskolorna i Nordingrå förändras inte utan delas i två

Föräldrarna i Nordingrå får inte som man vill. Det blir ingen förändring i upplägget för förskolorna i Nordingrå. Beslutet fattades i full politisk enighet.

Annons

I dag är förskolan i Nordingrå uppdelad på två platser. Ett faktum som orsakat en del kritik från föräldrahåll, vilket allehanda.se berättat om tidigare.

Förskoleorganisaionen i Nordingrå fortsätter att vara uppdelad på två platser.

Föräldrar har efterlyst att hela förskoleverksamheten med både yngre och äldre barn ska placeras på "Kullen". I dag fins en avdelning för äldre barn på Kullen tillsammans med öppna asylförskolan och en avdelning med yngre barn som håller till på Nordingråskolan.

Det har ordnats med medborgardialog där barn-, kultur- och utbildningsnämndens politiker träffade Nordingråbor för att ventilera frågan.

Därefter gjordes en snabbutredning av förvaltningen som visade på att det fanns både för och nackdelar meden sådan förändring.

Att flytta öppna asylförskolan till Nordingråskolan eller annan lokal skulle enligt utredningen inte fungera, efter som de olika avdelningarna har helt olika krav, enligt utredningen.

Dessutom säger nämndens ordförande Thomas Näsholm i en kommentar på kommunens hemsida att personalen vid förskolan tycker att verksamheten där fungerar bra och att man gärna är kvar.

– Vi har full respekt för de föräldrar som drivit frågan och har även gått dem till mötes så långt det går. Utredningen visar dock att det är bäst att fortsätta som idag, säger Thomas Näsholm.

Mer läsning

Annons