Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre dagars firande för nya gallerian

/
  • Hans-Erik Häggkvist, projektledare för Gallerian Christoffer och Cathrine Rikner, centrumledare, studerar det blivande parkeringsområdet.
  • Cathrine Rikner och Hans-Erik Häggkvist under gallerians lanternin eller ljusinsläpp.

Cathrine Rikner blir centrumledare för Gallerian Christoffer som nu växer fram på torget i Kramfors. Det senaste butikstillskottet är snabbmatskedjan Subway.

Annons

Till rollen som centrumledare för de befintliga butikerna i Kramfors får nu Cathrine Rikner även butikerna i den nya gallerian. Hon ska som tidigare jobba med att ordna olika aktiviteter som gynnar handeln.

I Gallerian Christoffer kommer det vid cafédelen att finns ett utrymme som kan användas för att ställa upp en scen och ha underhållning, tillfällig försäljning eller utställningar.

– Det är viktigt att ha ett samarbete med hela stan, det får inte bli två läger. Men alla är positiva till gallerian så det blir nog inget problem, säger Cathrine Rikner.

Subway, som främst serverar smörgåsar, tar ett utrymme på 180 kvadratmeter direkt efter ingången till gallerian. Den amerikanska kedjan har varit noga med att inredningen till färg och form ska följa deras internationella koncept. Subway kommer även sommartid att disponera ett läge för uteservering på torget.

Apotekskedjan Docmorris, som tidigare varit klar för gallerian, har nu skrinlagt sina planer för en etablering i Kramfors. Hans-Erik Häggkvist, projektledare för Gallerian Christoffer, tror ändå att lokalen fylls.

– Förhandlingar med ett par andra företag om den och ytterligare en lokal ligger väldigt långt framme. Jag tror att det kan bli klart om några veckor.

En tredje ännu inte uthyrd lokal på 137 kvadratmeter finns också i byggnaden. I början var det tänkt att gallerian skulle innehålla 17 butikslokaler, men utrymmesbehoven för några av hyresgästerna har ökat och antalet lokaler därför minskats till 12.

Ombyggnaden av de ännu outhyrda lokalerna fortsätter till in i december, ett arbete som inte ska störa handeln. Fortfarande är invigningen av Gallerian Christoffer spikad till torsdagen den 24 oktober, vilket följs av en tredagars fest i Kramfors.

– Programmet är ännu inte spikat men det blir musik, tävlingar och barnaktiviteter, något för alla, säger Cathrine Rikner.

Nära caféet byggs ett barnrum för lek, för att det ska gå att fika och samtidigt ha koll på barnen. Personalutrymmena på takplanet växer nu fram och gallerian får också en uttagsautomat för kontanter.

Den nya parkeringen mot hälsocentralen kommer att svälja runt 150 bilar. Där säkerhetsanpassas samtidigt gallerians lastkaj så att transportfordon inte behöver backa där folk rör sig.

Invigningen av Dr Barks gata vid parkeringen har bestämts till den 23 oktober för att inte krocka med galleriainvigningen.

Mer läsning

Annons