Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trädgårdssäsongen avslutades på Nordvik med råd och tips

/

Nordvikskolan bjöd på lördagen in till Trädgårdens dag för att summera årets odlingar och ta en titt på årets skörd.

Annons

– Det är nu man ser frukterna av vad man har gjort i sin trädgård, säger Susanne Forsén Rissanen, lärare vid skolan.

Trädgårdens dag arrangeras vid samma tid på hösten sedan många år tillbaka. Arrangemanget skiljer sig från sin motsvarighet på våren genom att nu är inriktningen mycket mer på skörd.

Många besökare kommer till Nordvik för att köpa frukt och grönsaker. Buskar och perenner fanns också till försäljning. Man vill även ställa frågor och få tips om bästa sättet att sköta sin trädgård. Nordviksskolan erbjuder en möjlighet att kunna titta och smaka på olika sorters frukt, grönsaker och andra växter, och därmed göra det lättare att bestämma vad man vill odla till nästa år.

Skolans elever sålde egentillverkade produkter, det fanns bröd, äppelmust, olika geléer, sylt, saft och soppor. Eva Runnding och Leva Vilimaite, båda elever vid skolan, bjöd tidningens utsände på morotsbröd med svartvinbärssylt, det var mycket gott. Sedan frestade de med något så ovanligt som havtorn.

– Det kan vara lite surt, varnade Eva.

Det var inte lite surt, utan väldigt mycket surt! Men mycket C-vitaminrikt, och säkert nyttigt.

Floristeleverna presenterade sina fantastiska blomsterskapelser, visade upp hur man gör ett snillrikt blomsterarrangemang, och lottade ut några av sina bästa alster i ett blomsterlotteri.

Det fanns även knallar utifrån, som sålde växter och andra prylar till trädgården, men inte lika många som det brukar vara under motsvarande evenemang på våren.

Skolans caféservering hade öppet, och där kunde man bland annat njuta av det hembakade kaffebrödet.

– För många är det bästa med besöket här att fika tillsammans och ha det trevligt, säger trädgårdsmästare Thord Eriksson.

Mer läsning

Annons