Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Titta in i gallerian!

/
  • Kramfors förbereder sig för fest! I dag invigs Gallerian Christoffer. I butikerna på stadens nya handelsplats sliter man in i det sista för att alla detaljer ska bli rätt. Följ med in på husesyn och få en förhandstitt innan invigningen.
  • Elenor Hamberg på Intersport ordnar med kläderna inför dagens galapremiär på Gallerian Christoffer.
  • Britt-Marie Höglund och Gunilla Sellin hinner med en snabb kopp kaffe under förberedelserna på Idérummet.
  • Gallerian har en ljus och välkomnade miljö.
  • Det mesta var klart i Dressmans butik.
  • Torbjörn Kvist och Jeanette Berg på Kappahl gör förberedelser vid kassan.

I dag, torsdag, invigs Gallerian Christoffer. Allehanda.se gick husesyn på onsdagen och ger några smakprov från Kramfors nya handelsplats. In i det sista slets det med förberedelserna inför premiäröppningen.

Annons

Projektledaren för galleriabygget, Hans-Erik Häggkvist, kände sig trygg med att det kommer att se bra ut i gallerian när portarnas slås upp för kunderna.

– Men visst kommer det att jobbas till fem i tolv.

Britt-Marie Höglund, ägare till Idérummet, inredningsbutik för marint, hem och trädgård, räknade kallt med att hon hade ett tuff dygn framför sig.

– Natten blir lång och man får ladda upp med energidryck. Men det ska bli roligt och jag tror på detta i Kramfors. Jag har sedan 2,5 år en butik i Örnsköldsvik där jag bor.

För den oinvigde är det svårt att förstå hur Gallerian Christoffer på några veckor förvandlats från byggarbetsplats till handelsplats. Riktigt klart är det dock inte, Linse, Subway och Apoteket Kronan flyttar in lite senare och för två lokaler återstår det att skriva kontrakt.

På Kappahl kunde butikschefen Shadra Daoud och regionchefen Monica Lindh vara rätt lugna. Dekoratörer från andra butiker har varit i Kramfors och gjort finishen och butiken har varit i stort sett klar i en vecka.

– Det återstår bara små detaljer, men de är också viktiga. Vi tror att vi behövs i Kramfors och har fått ett väldigt fint mottagande. Gallerian blir ett riktigt lyft för staden, sade Monica Lindh.

På Lekia skulle leksaker, barnvagnar och babyartiklar hamna på rätt plats.

– Nu gäller det bara att vi också får kassan att fungera. Men vi är stolta att få komma in i en sådan här fin galleria, sade butikschefen Erik Lindström.

Rolf Hagblom, tidigare ägare till Prisma Lekia i Härnösand, hjälpte till med förberedelserna. Han underströk att för att lyckas i en galleria på en liten ort som Kramfors är det viktigt att kunna erbjuda kunderna ett fullt sortiment.

– Jag måste säga att man lyckats ganska bra här och att detta är en imponerade satsning.

Mitt i byggnaden ligger Café Cram. Elvelina Björklund och Johanna Eldeklint var på plats på sin nya arbetsplats nu dan före dan. Tillsammans med Rasoul Zarar som driver kaféet förberedde de sig för att fylla kylarna med mat och fikabröd.

– Rörmockaren blev klar i dag och förhoppningsvis har vi snart också fått el. Kanske inte allt hinner bli klart till hundra procent till i morgon men vi ska helt klart vara i gång.

Mer läsning

Annons