Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Susanne fick röster från hela Sverige

/
  • Joakim Nordling och Birgitta Ohlsson från Hemmets Journal flankerar Sverige bästa brevbärare Susanne Lodin.
  • Susanne fick en stor grattiskram av kompisen Susannhe Melin.
  • Människor från hela Sverige röstade på Susanne Lodin.
  • På sina postrundor har Susanne också varit med om att ta hand om ett chockat trafikoffer, hindrat en permobil från att glida ned i en bäck och klättrat i träd och tagit ned en katt

Susanne Lodin från Kramfors är Sverige bästa brevbärare. Hon röstades fram till en överlägsen seger i Hemmets Journals tävling.

– Vore jag gymnast hade jag slagit en frivolt!

Annons

Det var fest med tårta på Postens företagscenter i Kramfors på onsdagen. Glädjen var stor när lantbrevbäraren Susanne Lodin vunnit den stora tävlingen. Det är fjärde året veckotidningen håller omröstningen för att lyfta fram ett yrke som inte uppmärksammas så ofta. Susanne är första vinnaren från Norrland.

– Hon är också den mest överlägsna vinnaren, med över hälften av rösterna. Många tror att bara släkt och vänner röstar, men Susannes historia har verkligen berört många, sade Joakim Nordling, chefredaktör för Hemmets Journals webbupplaga, som tillsammans med reportern Birgitta Ohlsson deltog i uppvaktningen.

De överlämnade också en check med 50 000 kronor. En del av pengarna ska Susanne använda till en Stockholmsresa med sina fyra söner för att se favoriterna Galenskaparnas show.

– Vi musicerar mycket tillsammans och slinker säkert också in i någon musikaffär.

Tävlingen om Sveriges bästa brevbärare startade i våras när läsarna fick föreslå kandidater. Sedan vaskades fem namn fram till höstens omröstning. Susanne har fått en väldig respons, inte minst från boende efter hennes postlinjer.

– Folk har visat att de hållit tummarna för mig och röstat. Detta är mycket större än jag kunde ana och jätteroligt. I dag kom det in en kund från Lugnvik med en blomsterbukett.

Susanne Lodin har jobbat inom posten sedan 1989, först i kassan och sedan som lantbrevbärare. Hennes arbetsområde sträcker sig över större delen av Kramfors kommun, men med tyngdpunkten i Höga kusten. Hon tycker att det är kul att brevbäraryrket uppmärksammas. Det är inte utan vardagsdramatik, som när hon fick ta ned en katt från ett träd. Kundernas uppskattning får hon ofta bevis för.

– Det kan hängas ut en chokladask eller nybakade bullar, men det gäller ju inte bara mig. Jag tror att Posten står för trygghet, någon man litar på.

Mer läsning

Annons