Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sumobrottning och liveakter när Barnens dag drar igång i Kramfors

På onsdag bjuder föreningen Nylands engagerade på arrangemanget Barnens dag. Där kan barnen både bli underhållna, själva underhålla och utmana varandra i sumobrottning.

Annons

På onsdag är det dags för Barnens dag i Nyland. Trots att namnet säger dag, startar evenemanget först klockan fem på kvällen. Barnens dag består av några fullspäckade timmar med både livemusik och en barnföreställning.

Dessutom har barnen möjlighet till att själva uppträda på scenen i någonting som kallas för Ministars. Barnen får själva välja låtar och kompas sedan av bandet som består av Ubbe Byström, Peter Edlund och Markus Modin.

– Ministars är ingen tävling, utan det handlar om att få chansen att uppträda. Sen får alla deltagare en godispåse och en liten överraskning, avslöjar huvudansvarig Marlene Yrjas.

Barnens dag är mer än underhållningen på scenen. Det kommer även att finnas en hoppborg och sumobrottningsdräkter på plats.

– Det viktiga är att alla ska kunna vara med, säger Yrjas.

Arrangemanget håller till i den nya lekparken i Nyland.

– Vi fick en mobil scen dit förra året, därför passar det perfekt. Dessutom är det ett bra sätt att locka barnfamiljer. Då kan barnen både ta del av underhållningen, men också sysselsätta sig i lekparken, förklarar Marlene Yrjas.

Det är föreningen Nylands engagerade som står för tillställlningen. Aktiviteten är gratis tack vare bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor. Barnens dag är ett av de arrangemang som fått mest bidragspengar i Kramfors. Den enda enskilda aktiviteten som fått en större summa är den ungdomsdag på Dannero som föreningen IOGT/Friskt mod var ansvariga över.

Mer läsning

Annons