Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrnäsgårdens sommarkafé är mer än bara fika

Ångermanländskt hantverk och en guidad vandring upp till kyrktornet. Styrnäsgårdens församlingshem lockar gäster med både fika och aktiviteter, men bara under en vecka.

Annons

TV: Kyrkan som försvarade sig mot sjörövare

Styrnäsgårdens församlingshem driver varje år ett sommarkafé, där det förutom att fika går att ta del av utställningar, loppis och en guidad kyrkvandring.

Församlingshemmet håller öppet till och med söndag, och har då bedrivit sommarverksamheten i en vecka. Hittills har det varit populärt.

– Det är en ständigt uppgående trend för varje år som går. I går kom det jättemånga, drygt 50 gäster. Om det inte är rekord så tangerades i alla fall det gamla, säger en av styrelsemedlemmarna, Barbro Altin-Erixzon.

Årets utställningar består av Ångermanländskt textilhantverk med allt från broderier av anundsjösöm till virkade sommarblommor.

Skjortor broderade med anundsjösöm.

– Gästerna kommer både för fikat och för utställningarna. Ordet sprider sig snabbt om vilka årets utställningar är och vi får verkligen uppskattning för dem, säger Altin-Erixon.

Madeleine Nilsson har kommit med sin familj för att fika på Styrnäsgården för första gången. Hon kommer från Göteborg, men har haft sommarställe i Styrnäs i sju år.

– Det är första gången vi är här. Eftersom caféet bara har öppet under en vecka av sommaren är det svårt att pricka in ett besök. Men är det möjligt kommer vi tillbaka nästa år. Det är jättemysigt och jätteroligt att de ordnar detta, säger Madeleine Nilsson.

Josephine Nilsson äter våfflor på Styrnäsgårdens församlingshem.

Mer läsning