Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för att leda Krambo

/

Många känner sig kallade att bli Krambos nya vd. Ett 40-tal personer har sökt tjänsten eller hört av sig och visat intresse.

Annons

– Jag är inte orolig för att vi inte ska hitta rätt person, säger Karin Frisendahl vid Sundsvallsföretaget Experis som leder rekryteringsprocessen.

Karin Frisendahl har dessutom kontaktat några personer som hon tror skulle kunna vara lämpliga att leda det kommunala bostadsbolaget.

Vd-kandidaterna kommer från hela landet. Helst ser man att vd-n bosätter sig i Kramfors kommun, eller möjligen i Härnösand eller Sollefteå om det är rätt person.

– Personen ska ju vara en ambassadör för Kramfors och locka folk att bosätta sig i kommunen.

Karin Frisendahl har diskuterat tänkbara vd-kandidater med den lokala grupp som ingår i rekryteringsprocessen. Det är Krambos ordförande Kerstin Kristiansson Karlstedt, kommunalrådet Micael Melander samt kommunchefen Peter Carlstedt.

Under februari ska en första sortering göras bland de sökande. Sedan ska det hållas intervjuer och göras en närmare granskning av de kandidater som bäst matchar kravprofilen. Målet är att någon gång under mars kunna presentera vem som ska leda bostadsbolaget.

Krambos vd ska ha någon form av akademisk bakgrund och ha lett en organisation med gott resultat. Erfarenhet inom fastighetsbranschen är förstås ett plus.

Karin Frisendahl hoppas att den nya vd:n kan finns på plats under våren eller försommaren.

– Det beror ju också på hur det ser ut med uppsägningstider. Men nuvarande vd Åke Sundqvist finns kvar tills detta är klart så det blir ingen vakans.

Mer läsning

Annons