Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stororder till Dockstavarvet

/

Bygger två båtar till norska försvaret. Orderboken full flera år.

Annons

Dockstavarvet kommer att ha fullt upp de närmaste åren. I dag offentliggör företaget en affär med norska Forsvarets Logistikkorganisation, FLO, gällande två Search, Rescue and Service Vessels. Dessutom ingår optioner på ytterligare en båt samt reservdelar och underhåll. Det totala ordervärdet uppgår till cirka 100 miljoner kronor. De två båtarna kommer att levereras om cirka ett och ett halvt år.

För bara några dagar sedan fick Dockstavarvet en order av Sjöfartsverket om ett sjömätningsfartyg.

– På en vecka har vi nu fyllt orderboken så att vi inte bara sätter full fart på vår egen organisation utan också kommer att behöva tillskott från våra reguljära underleverantörer, säger varvets vd Torbjörn Larsson i ett pressmeddelande.

– Den nya ordern kommer också att blir en värdefull referens för kommande projekt på den internationella marknaden.

De två båtarna blir 20 meter långa och byggs i aluminium. De drivs med vattenjetdrift och har två huvudmaskiner på vardera 1 200 kw.

- Vi har ju tidigare levererat 20 st Stridsbåt 90 N till Norska Sjöforsvaret och byggt ett stort antal mycket snabba patrullbåtar av typen IC 16 M på export till andra länder och vi tror att det är vår dokumenterade erfarenhet och leveranssäkerhet som fällt avgörandet till vår fördel”, säger varvets styrelseordförande K-A Sundin i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons