Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stororder ger nya jobb till Dockstavarvet

Annons
Stororder ger nya jobb till Dockstavarvet

Dockstavarvet har fått en beställning på ett 20 meter långt fiskerieövervakningsfartyg till Danmark. Varvet har goda förhoppningar om fler beställningar och kommer att anställa ett antal nya medarbetare.Det här är ett bra tillskott för oss och en fin julklapp, säger Dockstavarvets vd K-A Sundin.

Beställare av båten, som blir den största varvet byggt på flera år, är danska Fiskeridirektoratet.

Fartyget ska ersätta de tre enheter som idag sköter fiskeriövervakning. I kontraktet finns också en option om köp och leverans av ännu ett fartyg.

Fartyget är baserat på kustbevakningens 300-båtstyp men som modifierad variant.

Leveransen av båten ska ske i december nästa år. K-A Sundin är mycket nöjd och säger att just den här typen av båtmodell har varvet under en längre tid hoppats få bygga. Efterfrågan på denna storleksklass är stor runtom i världen. På Dockstavarvets ritbord finns versioner med fartresurser på upp till 45 knop framtagna.

Vi har också en hel del mer på gång som vi har goda förhoppningar om att ta hem.

Vad det handlar om för beställningar vill han inte i dagsläget avslöja. Klart är i alla fall att varvet måste göra nyanställningar. Man har behov av både fler plåtslagare, svetsare och montörer. Hur många nyanställningar det blir hänger samman med om de väntade beställningarna också blir verklighet.

Sten Engblom

0612-771763

sten.engblom@tidningen.to

Mer läsning

Annons