Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenskolan ska få bra luft igen

/

Små spår av mögel finns i hela Stenskolan visade proverna som presenterades på ett möte i tisdags. Luftrenare ska in i alla klassrum för att få bort mögelsporer.

Annons

Ett tiotal personer från Stenskolan, Krambo, Ådalshälsan och byggföretaget Lennart Eriksson samlades för att lösa problemet med mögel och fukt.

– Det känns väldigt bra för elever och personal, säger Peter Forsman, skyddsombud på Stenskolan.

Förutom att alla klassrum ska få luftrenare från och med nästa vecka kommer trapphuset att stängas av under jullovet. Runt fuktskadan ska färgen tas bort och en matta med bland annat aktivt kol ska sättas upp för att sedan täckas över med plast för att torka bort all fukt.

Det var en isbeläggning på fasaden i fjol som orsakade fuktskadan i skolans trapphus. När isen knackades bort försvann även en del av putsen och vatten kunde tränga in i byggnaden. Fukten har sedan spridit sig i skolan.

I augusti togs de första proverna och Peter Forsman tyckte att det dröjde för länge.

– Men det känns bra att det händer mycket nu och att en stor grundlig undersökning kommer att genomföras för att följa upp inomhusklimatet, säger han.

Rektorn informerade föräldrar under tisdagskvällen om mögelsporerna och de åtgärder som är planerade.

Mattan i trapphuset kommer att behöva sitta på under en lång tid för att all fukt ska torka, sedan kommer trapphuset att målas igen. Den grundliga genomgången som ska göras i skolan kommer att se över ventilationen och den allmänna miljön på Stenskolan.

Krambo har satt nya värmeslingor på taket för att förebygga isbeläggning i vinter.

Mer läsning

Annons