Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadsfesten kulmineradei ett sanslöst skumbad

Annons
Stadsfesten kulminerade

i ett sanslöst skumbad

Torget fylldes av festsugna kramforsborTorget i Kramfors klockan ett i lördags. Ett hav av skum blandat med dansande, jublande människor i olika åldrar. Synen var obetalbar när Kramfors stadsfest avslutades i ett härligt, sprakande vanvett.

Stadsfesten accelererade under hela lördagen till nattens fantastiska final. Anna-Lena Johansson i arrangerande "På stan" var trött men lycklig när hon sammanfattade helgen.

- Jag tror det var publikrekord. Nick Borgen uppskattade att det kom 3 000 personer på fredagen och jag tror att det var det dubbla på lördagen. Jätteroligt att Kramforsborna ställer upp när det arrangeras något sådant här. Sedan kom det också mycket folk utifrån.

Inledningen av lördagen var ett samarrangemang med Frantschachfabriken. Vd Pentti Pärssinen inledde därför med ett tal från scenen.

Med musik från Kramfors kulturskola började sedan själva underhållningsprogrammet. Precis som i fjol hade Björn Lundin och Lars Ljungdahl flyttat utomhus med sitt populära caféprogram och Pär-Åke Stockbergs caféorkester. Gästartister var Dou de Lux och Kramfors dragspelsklubb.

A-Teens kopiorna som tog hem första priset i Småstjärnorna gjorde stor succé hos alla i publiken.

Eftermiddagen rundades av med sköna toner från gruppen Sinnax, en modeshow från Kramfors klädbutiker samt uppträdande av Kramfors danssportklubb.

Iggesundsgänget guidade stadsfestbesökarna in i den sköna sommarkvällen allt medan uteserveringarna fylldes med folk. North Pride höjde festtempen några snäpp med kända 70- och 80-talslåt. Mizz Lizzy höll ångan väl uppe med sina Thin Lizzy-covers och bäddade för en helt makalös final med Livin´ Cover XL - Livin´ Cover för dagen förstärkta med blåsare och körtjejer.

Torget nästan gungade när Magnus Lilja och co tog i för allt de var värda. Hela området, ända fram till scenen var täckt av folk som bara ville ha mer musik.

När sista tonen klingat ut var festen emellertid inte helt över. Då riktades en skumkanon över publiken som genast var med på noterna, kastade skum på varandra, dansade och gjorde de mest osannolika saker på ett mycket osvenskt sätt.

Frantschach höll aktiviteter i scentältet på eftermiddagen. Sedan blev det musik. Först TV och Apex, två punkband från Härnösand. Rockiga tjejbandet Pace fortsatte sedan innan Psycho Poetry fortsatte på det punkiga spåret.

Samtidigt hände massor med andra saker runt på gågatan och Torggatan. Guldvaskning, tävling i bilstereoljud och paintballskjutning var bara några aktiviteter. Frejas, Disa och förebyggandeenheten hade en snackhörna dit ungdomar kunde komma och prata om olika saker.

- Vi har fått mycket beröm för att arrangemanget är uppbyggt att passa alla åldrar. Ambitionen är att det ska bli en fortsättning nästa år. Men detta kostar en halv miljon att genomföra och är bygger på sponsorspengar, säger Anna-Lena Johansson.

erik åmell

0612-77 17 64

erik.amell@tidningen.to

Mer läsning

Annons