Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarnöjen i Hällsjö

Första helgen i juli arrangerade Hällsjö hembygdsförening flera aktiviteter i samvarons tecken. Under lördagen genomfördes Kyrkdalsmaran för andra året i rad, där glada deltagare till fots eller på cykel tog sig runt någon av de olika banorna.

Annons

Längst trampade cyklisterna, två mil, men det fanns även en kortare slinga för de som ville ta en promenad eller en kort joggingtur, och två slingor på fem och tio kilometer för de som ville prova löparskorna till grannbyarna och tillbaka. När alla deltagare kommit i mål bjöds det på fika, lotteri och givetvis prisutdelning på Hällsjögår'n.

På söndagen fortsatte aktiviteterna med loppis och brödbak på Hällsjögår'n. Vädrets makter stod på hembygdsföreningens sida och många tog tillfället i akt att strosa runt bland loppisborden eller lära sig mer om traditionellt tunnbrödsbak. Den som ville fick nämligen köpa sig en degklump och själv baka en halvtjockkaka, ett mjukt tunnbröd, i brödugnen som för dagen fanns på plats. Under dagen bjöd även gruppen Halfland på musikunderhållning i form av egenskrivna låtar.

Nästa aktivitet i Hällsjö blir en variant av den nya flugan geocaching, en form av orientering eller geografisk skattjakt. Hembygdsföreningen har satt ihop en karta över spännande platser i byns historia med koordinater och instruktioner. Tanken är att den som vill under sommaren ska ta sig runt till de 14 olika destinationerna och samla bokstäver från de skyltar med platsernas originalnamn som satts upp.

Man kan till exempel ta sig en tur till “Kankhälla” eller varför inte “Perhindriks Gretas”. Om man hittar alla skyltar bildar tävlingsbokstäverna tillsammans ett ord som skickas in till föreningen. Fina priser utlovas, men framför allt vill hembygdsföreningen ge bybor och utsocknes en chans att lära sig mer om byn och dess historia. Dessutom får den som ger sig ut på skyltjakt många trevliga promenader i vacker natur.

Mer information och instruktioner finns på hembygdsföreningens facebooksida. Sök på Hällsjö hembygdsförening och eventet “Hitta i Hällsjö”.

Inga Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons