Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarläger på Valasjögården

Annons
Sommarläger på Valasjögården

Nu är det sommar på riktigt. Ute på Valasjögården utanför Forsed har nämligen tre dagbarnvårdare och deras "barn" sommarläger.

- Vi har haft läger tillsammans i 25 år och här på Valasjögården har vi varit i 11 år, berättar Ingalill Englund.

Ingalill har tillsammans med kollegorna Gun-Britt Bohlin och Iréne Hallberg tagit med sina respektive barn, sammanlagt 17 stycken, till Valasjögården. Två övernattningar blir det och det hinner hända mycket under de två dygnen. Barnen har fått besök av Mulle, de har haft barngymnastik, gjort utflykter, spelat fotboll, badat och mycket annat.

- Framförallt får barnen bara leka och ha det roligt, säger Gun-Britt Bohlin.

De tre dagbarnvårdarna har i många år haft en hel del samarbete. De träffas med respektive barngrupper en gång i veckan och de är ofta ute och sjunger på servicehus och andra institutioner till jul med mera.

- Barnen känner varandra väl, säger Iréne Hallberg.

Åldersvariationen i gruppen är stor, från drygt två år till åtta år. Men det fungerar bra. Inte ens de allra yngsta hade några problem att sova borta. Men med tanke på allt som hände under dagtid så var det en ganska trött samling barn som somnade ganska lätt på kvällen.

jörgen sundin

0612-771761

jorgen.sundin@tidningen.to

Det är tradition numera att dagbarnvårdarna Gun-Britt, Ingalill och Iréne tar med sig sina barn till Valasjögården för läger. Då börjar sommarlovet på riktigt.Att leka ute hela dagarna är livet. Karusellen på Valasjögården var populär.Sverige slogs ut i åttondelsfinalen. Men Anders Svenssons drömmål mot Argentina tål att tränas på.

foto:jörgen sundin

Mer läsning

Annons