Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Småföretagarna flyttar till nya lokaler

/
  • Svante Mellberg, styrelseledamot i Småföretagarna Kramfors, vid Föreningarna hus där man nu har sin lokal.
  • Svante Mellberg vid Föreningarna hus där Småföretagarna Kramfors på lördag inviger sin nya lokal.

Efter nära 20 år i Frånö har Småföretagarna flyttat in till Kramfors. På lördag blir det invigningsfest i de nya lokalerna i Föreningarnas hus på Strandgatan 19.

Annons

Småföretagarna Kramfors blev 1994 husägare när man köpte det gamla sjukhemmet i Frånö. En klassisk byggnad som 1904 invigdes som Gudmundrå barnhem. I huset har man haft sitt kansli och sammankomster av olika slag. Senare såldes huset och i augusti var det dags att lämna den röda tegelbyggnaden för gott. Lokalerna var för stora för Småföretagarnas behov.

– Tvårummaren här på Strandgatan har en lämplig storlek, berättar styrelseledamoten Svante Mellberg.

Vid festligheter eller andra tillfällen när det finns behov av större ytor finns möjligheten att hyra HCK-lokalen som också ligger i Föreningarnas hus. Men på lördag hålls festen i den egna nya lokalen. Det blir underhållning med trubadur och bjuds på tilltugg.

Vardagsrummet är omgjort till styrelserum och sovrummet till kontor med förråd för dokument.

Småföretagarna Kramfors hade en föregångare vid namn Kramfors - Ådalens Hantverks- och Industriidkareförening. Den föreningen bildades i december 1910 av 17 företagare med målarmästare A W Sundberg som ordförande. Det första mötet hölls på Kramfors Hotell där också stadgarna upprättades.

Mer läsning

Annons