Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slakteri ingår i miljonaffär

/
  • Slakteriet i Ullånger är en del i miljonaffären mellan HKScan och Alviksgården Lantbruks AB.

HKScan säljer sin andel i Nyhlén och Hugosons Chark AB, där slakteriet i Ullånger är en del. Köpare, för cirka 20 miljoner kronor, är Alviksgården Lantbruks AB.

Annons

Avtalet mellan parterna undertecknades under torsdagen. Det innebär att HKScan sålt sitt innehav på 49 procent av aktierna till Alviksgården Lantbruks AB som därmed äger samtliga aktier i Nyhlén och Hugosons Chark AB.

Försäljningssumman på 2,2 miljoner euro betalades kontant.

Nyhlén och Hugosons Chark AB bedriver kött- och charkproduktion. Företaget har en omsättning på cirka 500 miljoner kronor och totalt 230 medarbetare vid produktionsanläggningar i Luleå, Alvik, Skellefteå och Ullånger. I Ullånger jobbar åtta personer. Platschefen Patrik Andersson ser positivt på företagsaffären.

– Detta känns riktigt bra. Jag tror att vi blir firare att agera i Norrland. Att ha två ägare har varit lite hämmande.

Han hoppas bland annat att det med Alviksgården som ensam ägare ska gå bättre att konkurrera i de södra delarna av länet.

Blir det några förändringar i antalet anställda?

– Jag tror definitivt inte att det blir uppsägningar, snarare då nyanställningar.

Även Östen Johansson, ombudsman vid Livsmedelsarbetareförbundet region Norr, är positiv till att Alviksgården blir ensam ägare till Nyhlén och Hugosons Chark.

– Vi har en tid känt till att affären varit på gång. Jag tror inte att det blir sämre, eftersom jag inte tycker att HKScan varit en tillräckligt offensiv ägare.

I ett pressmeddelande kommenterar HKScan affären och säger att man strävar efter att förenkla sin verksamhet i Sverige, att vidareutveckla sina varumärken, produktutbudet och höja produkternas förädlingsgrad.

HKScankoncernens hemmamarknader är Finland, Sverige, Danmark, Baltikum och Polen.

Mer läsning

Annons