Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skridsko på gågatan för barn

/

Kramfors får en skridskobana för barn i centrum. Arbetsmarknadsenhetens snickerigrupp började under torsdagen montera upp en låg sarg på gågatan.

Annons

Skridskobanan ska ligga mellan Willys och Wikströms och får måtten 10 X 5,5 meter. Cathrine Rikner från På stan som beställt banan hade från början tänkt att det skulle bli en pulkbacke från Babelsberg ned mot den tomma ytan bredvid Willys, men ytan behövdes för att lasta av snö på.

– Men en skridskobana blir bra, det tycker man också inom handeln. Det är viktigt att det är rörelse och händer saker på gågatan, säger hon.

Kramfors kommun sponsrar med det material som behövs. Under fredagen ska banan spolas, vilket kommer att behöva göras i några omgångar innan isen är åkbar.

Skridskobanan ska avgränsas och får även bänkar där föräldrar kan sitta och titta på när deras barn åker. Banan ska skötas av arbetsmarknadsenheten som även har hand om isbanorna vid Kramforsskolan och Grämestaskolan.

Banan kommer att vara öppen så länge det är kallt och finns is. I samband med speciella arrangemang kan det bli några extra aktiviteter, till exempel under vinterdagen den 1 mars.

– Det skulle vara trevligt att ha servering av varm choklad, säger Cathrine Rikner.

Mer läsning

Annons