Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skanska bygger om Kramfors IP

/

Nu är det klart att Skanska Kramfors bygger om Kramfors idrottsplats. Inom kort börjar arbetet med att skapa en modern idrottsanläggning.

Annons

Kommunalrådet Micael Melander (S) är nöjd med att IP-projektet nu är i gång på allvar.

– Fantastiskt roligt, i princip alla kommuner har ju i dag idrottsplatser med konstgräsplan och moderna löparbanor.

Det var inte svårt att bestämma vem som skulle vinna upphandlingen då Skanska hade lämnat det enda anbudet. Prislappen hamnade på 25,2 miljoner kronor. I kommunens tidigare kalkyler räknade man med 24 miljoner.

– Men vi har en del pengar kvar från upphandling och utredningar. Dessutom räknar vi med att få ett bidrag på 600 000 kronor från Riksidrottsförbundet, säger Staffan Östman, chef för kommunens tekniska avdelning.

Ursprungligen var det tänkt att nya parkeringsplatser vid idrottsplatsen skulle ingå i projektet. Nu kommer dessa istället i ett senare skede. Först ska det göras en utredning av trafiksituationen i hela området, bland annat för att se om det går att ha parkeringsplatser på flera ställen runt om idrottsplatsen.

– Vi tittar även på möjligheten att bygga en rondell i korsningen Kungsgatan/Ringvägen och situationen på Bergomsvägen, säger Staffan Östman.

I övrigt genomförs projektet som planerat med konstgräsplan, allvädersbanor för friidrott, lekanläggning för barn, ny läktare, ny entré och en del annat. Innan arbetena kan dra i gång måste det först gå en period på tio dagar när upphandlingen kan överklagas. Några invändningar förväntas dock inte då bara Skanska lämnade anbud.

– Sedan börjar man med schaktarbeten, isolering och återfyllning och håller på så långt det är möjligt innan vintern. Kanske hinner man också med grundläggning av byggnader, säger Staffan Östman.

Målet att idrottsplatsen ska vara klar att brukas i augusti 2014 ligger fast. Kommunen ska inom kort träffa användarna av idrottsplatsen för att diskutera lösningar under byggnadstiden.

Mer läsning

Annons