Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scensommaren är tillbaka i sommar

Annons
Scensommaren

är tillbaka i sommar

Scensommaren kommer tidigt i Ullånger även i år. Nästa vecka är det nämligen årspremiär för den populära sommarunderhållningen med revykungarna Leif Mattisson och Nils-Gunnar Nilsson som programledare.

När Tjärnträffen avslutades för två år sedan tog samspelta duon Nilsson/Mattisson över och det blev en stor succé med underhållning uppe vid hembygdsgården. Första kvällen kom över 1 000 personer. Den andra flera hundra, trots att det regnade både ihärdigt och kraftigt.

- Vi pratade redan efter avslutningen i fjol om att fortsätta i år och nu blir det av, säger Nils-Gunnar Nilsson.

Premiär är det nu på onsdag, den 10 juli. Då bjuds bland annat på en "världspremiär". Då ska nämligen Lars T Johanssons Trio uppträda. Med Lars T kommer basisten Pelle Nordlander och gitarristen Per Nordgren, tidigare från Musik i Västernorrland och Sensa. I Ullånger, vid sitt första offentliga framträdande, spelar de mestadels Johanssons egna visor.

Samma kväll kommer Tribelli, Per-Åke Stockberg, Kenneth Lindholm och Maria Lundberg. Stockberg är för övrigt Scensommars kapellmästare.

Roger Öberg, Sveriges bästa hockeydomare, dyker även han upp i Ullånger. Huruvida han ska att sjunga eller inte är osäkert, han har faktisk sjungit nationalsången inför en hockeymatch. Men han kommer säker att få döma i en och annan tävling.

Den 17 juli uppträder Madelene Edholm från Salsåker, gruppen Sparking (Ida-Maria Segerstam, David Lodin och Erik Eurenius) och Gicidrakvintetten. Dessutom medverkar Eva-Britt Ramström och Sune Johansson från Kulturskolan med ett folkmusikprogram.

- Den kan bli ytterligare artister också, det är inte riktigt klart ännu. säger Nils-Gunnar Nilsson

Vad som är klart är att Magdalena Forsberg kommer för att ta emot Ullångersbornas speciella hyllning och uppskattning. Forsberg är ju uppvuxen bara ett stenkast från Hembygdsgården. Det är dock ännu inte klart vilken av dagarna hon ska medverka.

Håller ihop allt gör Nils-Gunnar och Leif som också kommer att bjuda på ett och annat från sina revyer.

- Bland annat lär nog Verner dyka upp, säger Mattisson.

Underhållningen ansvarar programledarna för. Alla kringarrangemang, servering med mera, står hembygdsföreningen för.

- Det känns härligt att kunna bjuda på det här, tycker föreningens ordförande Christer Nilsson.

jörgen sundin

0612-77176

Mer läsning

Annons