Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandra följer tidigt sin tennisdröm

/
  • Sandra Angelsjö får tulpaner som beröm av sin mamma för att hon följer sin dröm och klarar sig själv även om det är långt hemifrån.

Sandra Angelsjö är inte ens 16 år men har redan flyttat hemifrån för att satsa på tennis i Kramfors. Tulpaner får hon i uppmuntran av sin mamma från Norrköping.

Annons

Det är den kallaste vintern hon varit med om och tulpanbuketten ger inte Sandra Anglesjö några vårkänslor, men gör henne glad.

– Det är inte ofta jag får blommor så det är kul, säger Sandra Anglesjö.

I augusti förra året flyttade hon till Kramfors från Norrköping för att bli bättre på tennis. Hon går i nian på Gudmundråskolan och bor tillsammans med en klasskamrat från Örebro.

Hennes mamma vill ge henne beröm för att hon sköter allting själv hemma, både laga mat, tvätta, skolan och tennisen.

De flesta av hennes jämnåriga tycker att det måste vara skönt för henne att slippa sina föräldrar och klara sig själv, men Sandra Anglesjö håller inte helt med.

– Jag saknar att ha min familj omkring mig, när jag är hemma på besök är det en lyx, säger hon.

Flytten till Kramfors ångrar hon inte för det, nu är staden som hennes andra hem. Även om det kan vara jobbigt att få ihop den praktiska vardagen är hon också glad för att få ta eget ansvar.

– Jag hade inte fått flytta förrän till gymnasiet om inte mina föräldrar trodde att jag var tillräckligt mogen.

Sedan Sandra Anglesjö var nio år har hon tyckt om tennis. När hon var yngre spelade hon mycket lagsporter med kompisar men hon fastnade för den individuella sporten.

– Jag kommer att hålla på så länge det känns roligt, det är det viktigaste för mig.

Sandra Angelsjö ser tulpanerna som en uppmuntran från sin mamma. Även om hon saknar familjen påminner Sandra Anglesjö sig själv om att de bara är ett telefonsamtal bort.

Mer läsning

Annons