Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkrare golv i Kurredoren med värmeslingor

/
  • Risken att halka i Kurredoren minskar när nu hela gångpassagen fått värmeslingor.

Kurredoren i Kramfors blir säkrare att gå igenom i vinter. Värmeslingor har installerats i västra delen av gångpassagen för att förhindra halka.

Annons

Nästa år är det 20 år sedan Kurredoren invigdes. Ända sedan dess har det funnits värmeslingor i golvet till själva gångbron som passerar över riksväg 90, eftersom den är mest utsatt för kyla.

Ett avsnitt av gångpassagen passerar också rätt igenom en del av polishuset. Där har golvet tidigare saknat värmeslingor.

– Vi har haft en del klagomål från folk som gått där och tyckt det varit halt på vintern, framför allt äldre människor. Därför har vi gjort förbättringar som vi hoppas ska vara till hjälp, säger Kjell Karlsson vid tekniska kontoret.

Under tre veckor har Kurredoren varit avstängd för ombyggnad. Golvet i den västra delen har bilats bort och värmeslingor har dragits in.

– Sedan har det lagts nya plattor. De har samma färger och utseende som de gamla plattorna, men är strävare för att minska risken för halka.

Värmeslingorna är kopplade till en temperaturgivare och startar automatiskt när det blir tillräckligt kallt. Det finns inga värmeslingor i de två trapphusen som förbinder Kurredoren med gatuplanet.

– Där har vi inte haft problem med halka, säger Kjell Karlsson.

Ytterligare en säkerhetsåtgärd kommer nästa vecka att installeras i Kurredoren. Ett långt räcke sätts då på plats längs ena sidan av gångpassagen. Det sträcker sig genom gångbron och ut i delen som vetter mot parkeringen vid polisstationen.

– Det blir ett extra stöd och trygghet, säger Kjell Karlsson.

Kostnaden för förbättringarna i Kurredoren är cirka 300 000 kronor.

Mer läsning

Annons