Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Riv upp förslag om förskoleflytt"

19 personer har lämnat in ett medborgarförslag med begäran om att riva upp flytten av förskolan i Nordingrå till skolans lokaler. BKU-nämnden avslår begäran.

Annons

Det har varit flera protester från föräldrar om flytten av förskolan. De nya lokalerna är för små och blir det för stora grupper framöver finns risken att barn blir hänvisade till förskoleplats på annan ort.

Förslagen var skickade till Kommunfullmäktige som har bett Barn-, Kultur- och Utbildningsnämnden om ett yttrande. Nämnden avslår begäran och menar att platserna kommer att räcka till för barnen i Nordingrå och Mjällom. Ekonomin är den viktigaste anledningen till förändringen, enligt BKU-nämnden. Förvaltningens kostnad kommer att minska med 270 000 kronor per år utifrån 2013 års nivå.

Tidigare har Tidningen Ångermanland skrivit om hur föräldrarna reagerat på att barnen kommer att få en mindre lekyta. 19 barn går på förskolan för tillfället och fyra nya beräknas börja om ett år, enligt förvaltningen.

– Det är klart att det blir mindre än tidigare och skulle det bli platsbrist så småningom finns det ingen plan, det får vi ta då, säger Åsa Saltin, förskolechef.

Inflyttning till nya förskolan sker i januari och det har varit öppet hus för föräldrar tidigare i september. I slutet av oktober kommer även ett föräldramöte hållas angående flytten.

Mer läsning

Annons