Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridskolehäst avled efter att ha träffats av blixten: "Hon låg några meter ut i vattnet"

När personal från Kramfors Ridklubb räknade hästarna på måndagsmorgonen saknades Boomerang. På eftermiddagen återfanns hon av räddningstjänsten. Då var Boomerang inte längre vid liv och märken visade att hon hade blivit träffad av blixten.

Annons

Sista dagen av ridskolehästarnas sommarbete, fick en chockartad start. Natten till måndag hade nämligen hästen Boomerang blivit träffad av blixten.

– Det är så sorligt. Hon var en trogen arbetskamrat. Hon kunde sitt jobb och var snäll och trygg, säger ridlärare Sara Nilsson.

Efter att två av personalen i vanlig ordning hade kontrollräknat hästarna vid sju på morgonen och upptäckt att Boomerang var borta, gick hela personalen skallgång. Tillslut kom räddningstjänsten med båt för att söka i den del av Ångermanälven som hästarna hade tillgång till. Runt klockan ett fick de syn på den livlösa hästen.

– Hon låg några meter ut i vattnet. Hon älskade verkligen att bada, så hon somnade in på den plats hon tyckte om allra mest, säger Nilsson sorgset.

Ridläraren Sara Nilsson blickar bort mot den plats där hästarna stått på sommarbete under semestern.  Här med en privatägd häst.

Den tolvåriga halvblodskorsningen Boomerang var en populär häst enligt Sara Nilsson. Hon användes mycket inom handikappverksamheten och var väldigt användbar och populär inom den, men även inom andra delar av ridskolan. Dessutom gick hon bra ihop med de allra flesta. Både med små, som stora.

– Hon har lärt så många barn att galoppera, berättar Nilsson.

Kim Abrahamsen, som för dagen är och hänger i stallet, är inne på samma spår.

– Det bästa med Boomerang var att alla kunde rida henne. Det är tråkigt, det känns att det fattas någon.

Det är fler än Abrahamsen som känner av tomheten. Boomerangs spiltgranne har varit fundersam hela dagen.

– Hon är undrande, hon hade en bästis i sin boxgranne, säger Sara Nilsson.

Personalen har gått ut med information på sin hemsida och på Facebook för att nå sina medlemmar.

Mer läsning