Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnet fortsätter ett dygn till

Regnovädret väntas ligga kvar över Ångermanland ända till fredagskvällen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för hela länet.

Annons

Från torsdag middag till fredag middag väntas rikligt med regn, på en del håll 25-40 millimeter, enligt SMHI:s prognoser. Därefter väntas det mattas av.

– Regnet kommer att minska under i morgon eftermiddag och röra sig norrut. Framåt kvällen väntas uppehåll, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för höga flöden i vattendrag i Västernorrland. Varningen gäller fram till middagstid på fredag och omfattar små och medelstora samt oreglerade vattendrag i området.

Vad beror det här regnovädret på?

– Det är ett frontsystem som har rört sig från sydväst. Sedan har det stött på ett högtryck som gjort att det stannat upp och legat kvar på samma ställe en längre tid.

Under fredagseftermiddagen väntas molntäcket luckras upp med start i söder, och främst Medelpad kan få lite sol. Under natten mellan fredag och lördag väntas dis och dimma som även kan ligga kvar på lördagsmorgonen.

– Det kan förekomma regn och regnskurar även under helgen, men det finns chans till en del sol, säger Marcus Sjöstedt.

Mer läsning

Annons