Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnbågssatsning i kommunen

/
  • Sofie Hellman och Madelene Jansson driver frisörsalongen Fix It och tycker att det är bra med variation på tidningar på salongen.

Över 800 personer ska gå en hbtq-utbildning i Kramfors och gay-tidningen QX syns i väntrum och på fikabord.

Annons

Personal inom Bistånds, arbetsmarknads och sociala serviceförvaltningen ska utbildas för att möta människor som identifierar sig som homo-, bi-, transexuella och queer.

– Vår personal behöver öka kunskapen om hbtq eftersom de möter människor varje dag som kan tillhöra den här gruppen, säger Jonne Norlin, BAS-nämndens ordförande.

Hbtq-utbildningen står inskriven i BAS-nämndens verksamhetsplan 2014.

– Vi börjar med utbildning i stället för att skriva ihop fina handlingsplaner.

Kommer även nämnden gå utbildningen?

– Ja det är inte uttalat, men det hoppas jag, säger Jonne Norlin.

Anna-Stina Fors Sjödin som är förvaltningschef menar att utbildningen behövs för att kunna se var det brister i likabehandlingen.

– Det är inte någon som medvetet behandlar människor olika på grund av sexuell läggning, därför behövs en utbildning för att ha möjlighet att förstå hur olika bemötanden uppfattas, säger hon.

I augusti skrev allehanda.se om att hbt-frågor inte prioriteras av länets politiker. Efter det har både Sollefteå och nu även Kramfors planerat utbildning för sin personal.

Föreningen Kom ut Kramfors som verkar för fler hbtq-aktiviteter i Kramfors erbjuder arbetsplatser en gratis prenumeration av gay-tidningen QX. Hittills har flera skolor, kommunhuset, biblioteket och BUP nappat på erbjudandet.

– För mig var det själklart att ta in QX när jag fick höra talas om erbjudandet därför att det är en vettig tidning, säger Madelene Jansson på frisörsalongen Fix It.

Mer läsning

Annons