Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO distriktet i Ångermanland har samlat in pengar till flyktingar

/

På måndagen den 16 maj var det Väinö Lundmark Ordförande I PRO Kramfors samorganisation och Mariana Lundh som besökte Barks för att överlämna en liten slant till deras verksamhet.

Annons

Väinö överlämnade ett gåvobevis på 8000 kr till Margita Lemoine Verksamhetsansvarig. Och PRO fick detta tackbrev.

"Med detta brev vill vi tacka för uppskattning och ekonomiskt stöd att kunna möta de nya behov som uppkommit i samband med den stora anstormningen av asylsökande unga personer till Kramfors. BARKS som mötesplats behöver hela tiden uppmärksamma de behov som finns i samhället. Öppenhet och lyhördhet att möta unga människor i vår kommun som behöver en trygg, varm plats med trovärdig vuxennärvaro är vår uppgift. Tack vare generösa bidrag kan vi fortsätta att utveckla verksamheten med särskild omsorg om de unga som riskerar att inte klara skolgång, som har svaga sociala nätverk, som riskerar att hamna i utanförskap, arbetslöshet och/eller psykisk ohälsa/missbruk.

BARKS är en samhällsintegrerande mötesplats för ungdomar 14-22 år i Kramfors. BARKS har öppet 5 kvällar i veckan. Med kyrkan som huvudman och i nära samarbete med Kramfors kommun arbetar vi för att driva och utveckla en drogfri miljö där ungdomar känner sig sedda, respekterade och älskade. Särskilt fokus läggs vid; att ge ungdomar som lever i ostabila hemförhållanden/miljöer en trygg plats utanför hemmet med stabil och trovärdig vuxennärvaro. Att ungdomar känner sig delaktiga och ser möjlighet att påverka och ta ansvar för sig själva och sin framtid. Att underlätta integration samt bidra till förändrade attityder till människor av annan religion, etnicitet eller kön. Ökat samarbete och dialog med olika aktörer, skola, soc, polis, föräldrar och övriga engagerade i Kramfors Under hösten 2015 ökade antalet besökare från i genomsnitt ca 30/dag till 60/dag. 80 % av dessa var asylsökande unga pojkar. Vi har för att möta asylsökande tjejer också bedrivit så kallade ”tjejträffar” under 3 terminer. Den höga siffran på ca 60 besök/kväll har nu planat ut till ca 30/kväll då flera har kunnat lotsas in i andra fritidsaktiviteter via idrottsföreningar med mera. Vår möjlighet att på ett bra sätt möta de behov som finns hos de ungdomar som väljer att komma till BARKS känns nu rimliga och möjliga att tillgodose med gemensamma krafter. Margita Lemoine Verksamhetsansvarig"

prokanliet

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons