Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polarbröd varslar i Omne

/

För tredje gången på ett drygt år tvingas Polarbröd i Omne minska på sin personal.

Ändå bedömer platschef Carl Gustav Nordin nu att utvecklingen åter är positiv.

– Vi har sedan maj månad haft ett trendbrott där vi faktiskt varje vecka sett en ökning av volymerna, säger han.

Annons

Därför har man klarat att leverera lika mycket bröd som enheten haft som mål för 2013. För första gången på flera år är trenden för försäljningen positiv. Däremot har man inte klarat sitt mål för det ekonomiska resultatet.

– Ökningen i volym verkar fortsätta under 2014, men ändå inte lika mycket som vi hoppats och för att möta detta har vi fått göra om prognosen. Det innebär att vi gör en neddragning med fyra personer inför ett skiftbyte.

De fyra personerna har olika uppsägningstid men varslades samtliga i tisdags.

Bakgrunden till problematiken är egentligen svenska folkets förändrade syn på vilket bröd man fördrar. I början av 2000-talet ökade det mörka brödet snabbt varje år på det ljusa brödets bekostnad. Men sedan ungefär 2008 har trenden vänt och blivit den motsatta.

Det har påverkat Polarbröds försäljning i Omne.

– Därför har vi investerat en hel del för en övergång mot att producera mer ljust bröd. I våras lanserade vi en ny produkt med ljus råg som har gått bra och vi har flera produkter till som ska komma.

Det innebär att han ändå ser positivt på utvecklingen, även om det knappast är aktuellt med att återanställa personal den närmaste framtiden.

– Konkurrensen i den här branschen har hårdnat mycket så vårt mål är att klara en ökning genom att successivt effektivisera.

Enheterna vid Bredbyn och Älvsbyn har redan en inriktning mot ljust bröd och har därför har en haft en positiv utveckling

Mer läsning

Annons