Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Carlstedt ny räddningschef

Annons
Peter Carlstedt ny räddningschef

Brandingenjör Peter Carlstedt från Räddningsskolan på Sandö blir chef för det räddningsförbund som är under bildande i Ådalen.

- En suverän lösning. Och det känns bra eftersom han har fullt stöd från personalen, säger Jan Johansson.

Han är vice ordförande i Kramfors kommunstyrelse och ordförande för den direktion som förbereder införandet av den nya organisationen. Förbundet, kallat Höga Kusten-Ådalens Räddningsförbund, skulle egentligen vara verklighet första januari. Nu tvingades man skjuta upp starten. Det efter att den tilltänkte chefen, tillika Kramfors räddningschef, Björn Bjärbo i november avgått på egen begäran.

Bjärbo avgick på grund av att han missbrukat sin tjänsteställning. Detta innebar en stor komplikation vilket ledde fram till att man fick skjuta upp starten för den nya organisationen ett halvår. Dessutom måste en ny chef med den nödvändiga kompetensen rekryteras.

Inför rekryteringen fanns farhågor om att det skulle bli svårt att få tag i rätt person. Att locka brandingenjörer till Norrland har tidigare visat sig vara svårt. Någon rusning blev det inte heller denna gång. Enda sökande till tjänsten var Peter Carlstedt.

Han arbetar för närvarande på Räddningsskolan på Sandö. Peter Carlstedt är utbildad brandingenjör och bosatt med sin familj i Kramfors.

- Han har mycket goda vitsord och har fullt stöd från hela personalen samtidigt som han vill bo kvar i Kramfors.

Peter Carlstedt befinner sig för närvarande på semester på Kanarieöarna. På måndag är han tillbaka på Sandö. En månad senare tillträder han tjänsten som räddningschef. Jan Johansson berättar att Carlstedt sedan successivt ska slussas in på sitt nya jobb.

- Med den tidspress som uppstod har vi beslutat att igångsättandet av den nya organisationen ska ske först den första januari 2003.

Därefter får Kramfors och Härnösand en gemensam organisation för kommunernas räddningstjänst. Även Sollefteå kommun är intresserad av att ingå i det nya förbundet. Med den försening som uppkommit är det inte uteslutet att även Sollefteå blir med redan från starten.

- Innan Sollefteå går med vill de först ha en grundlig översyn av sin nuvarande organisation och kommer då att ta en konsult till hjälp. Men man är intresserad och kommer troligtvis med förr eller senare, säger Jan Johansson.

sten engblom

0612-77 17 63

sten engblom@tidningen.to

Mer läsning

Annons