Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patienten slog sig ut från behandlingshemmet

En patient på ett behandlingshem i Kramfors kommun angreps en sen kväll av en annan inskriven. Händelsen slutade med en lex Sarah-anmälan.

Annons

Strax före midnatt den 10 januari klev en man in i det rum där en annan man bodde på behandlingshemmet. Det var ingen vänskaplig visit då besökaren utdelade slag mot kropp och ansikte mot den andre som försökte värja sig genom att hålla armarna för ansiktet.

Andra patienter som hörde oväsendet rusade till, avbröt bråket och förde ut angriparen. Jourpersonal tillkallades och den aggressive mannen placerades över natten i ett annat hus tillsammans med personal. Dagen därpå skrevs han ut från behandlingen och skjutsades till Kramfors resecentrum för sedan lämna kommunen. Reglerna vid behandlingshemmet säger tydligt att våld leder till omedelbar utskrivning.

Personalen samlade efter händelsen patienterna för att se hur de mådde, framför allt den man som blev angripen. Inga synliga märken efter slagsmålet fanns på de som drogs in i handgemänget. Behandlingshemmets föreståndare kontaktades också under natten.

Den angripne ville inte polisanmäla händelsen, men det gjorde däremot behandlingshemmet. Händelsen lex Sarah-anmäldes som en "påtaglig risk för ett allvarligt missförhållande".

Mer läsning

Annons