Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskpyssel på Svalan

Annons
Påskpyssel på Svalan

Påsken är här. På Svalans fritidshem i Kramfors har förberedelserna inför påskhögtiden pågått hela veckan.

De 18 barnen, som går i klass ett och två på Skarpåkersskolan, började redan i måndags att göra påskpyssel av allehanda slag.

Fröknarna Maria Melander och Rigmor Strömberg har haft fullt upp med att assistera barnen med ägg, papper, fjädrar, färger och annat behövligt material.

- Vi avslutar inför påsken med att barnen på skärtorsdag får klä ut sig till påskkärringar, påskgubbar och andra figurer.

Det kommer då också att bjudas på påskfika tillsammans med Lärkans fritidsavdelning. Sen är det många av barnen som, iklädda sina påskkläder, tänker gå runt i hus och gårdar med glad påsk-kort till grannar och släktingar.

Under veckan som gått har barnen gjort påskteckningar, påskkort, målat ägg och gjort diverse fantasifulla skapelser. I januari började barnen, och då främst pojkarna, att göra ett stort kojbygge. Med hjälp av kartonger i olika storlekar har barnen gjort en mysig koja med flera rum.

Kojan har även fått ta del av barnens påskpyssel-kreativitet. Blomkrukor med färglada blommor, kycklingar och teckningar har placerats på olika platser i kojan. Barnens föräldrar får nu också en mängd påskprydnader och påskkort att smycka hemmen med. Som man säger: ingen riktig påsk utan påskpyssel.

sten engblom

0612-77 17 63

sten.engblom@tidningen.to

Mer läsning

Annons