Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pangdag på Inviks jaktskyttebana

Annons
Pangdag på Inviks jaktskyttebana

Allmänheten hade i går alla möjligheter att prova på skytte i Ullånger. På Inviks jaktskyttebana anordnades en Pangdag där alla hade chans att testa flera olika slag av skytte.

Kramfors östra jaktvårdskrets, Höga kustens jaktskytteklubb och Studiefrämjandet stod tillsammans bakom arrangemanget med syfte att popularisera skyttet.

Dessvärre inleddes dagen med den första regnskuren på mycket länge, något som säkert skrämde bort en del folk. Men efter en stund kom solen fram och det var till slut över hundra personer som besökte jaktskyttebanan.

Bland barnen var luftpistol och luftgevärsskytte på fallande mål bland det mest populära. Många yngre provade också att skjuta med long 22 ammunition på korthålsbanan där det gällde att pricka älgmåltavlor som rörde sig fram och tillbaka.

Det dramatiska lerduveskyttet var naturligtvis intressant för många. Med hjälp av skickliga instruktioner lyckades även ovana skyttar pricka lerduvor, något som Tidningens utsände kan intyga.

Skjutning med blåsrör och yxkastning ingick också i programmet. En tipsrunda med olika frågor om främst natur hade anordnas. Bland annat hade man nytta av att veta att det var en kull järvungar som i februari föddes på gränsen mellan Medelpad och Hälsingland. Ytterligare ett moment i frågesporten var att bedöma avståndet till olika måltavlor. Priser lottades sedan ut oavsett resultatet på tipsrundan.

Intresserade fick information om hur man tar tar jägarexamen, olika skytteutbildningar, jakthundsdressyr och eftersökningsutbildning.

Olika vapen och andra produkter, som GPS-sökare, som jägare har nytta av fanns utställda. Den som blev hungrig eller fikasugen under Pangdagen kunde välja medan kolbullar, smörgås, kaffe och läsk.

erik åmell

0612-77 17 64

erik.amell@tidningen.to

Mer läsning

Annons