Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överhettad kamin orsakade villabrand

Annons
Överhettad kamin orsakade villabrand

Under onsdagskvällen fick Ullångers deltidsbrandkår rycka ut till en villa i centrala Ullånger. Orsaken var att det börjat brinna i väggen bakom en braskamin. Vid ankomsten konstaterade brandkåren en synlig, öppen låga och gick in med rökdykare för att släcka.

- Därefter blev en släckbil från Kramfors räddningstjänst utkallad för att bistå vid en eventuell förvärring. Lyckligtvis gick det bra och elden var släckt när vi kom till platsen. Det hela tog cirka en kvart, sedan tillkom naturligtvis efterarbete, berättar jourhavande befäl Hans Hjeltström.

Elden hann inte ta sig så mycket så att den orsakade skador, däremot uppkom vissa rökskador. Sedan blev räddningstjänsten tvungen att såga upp golvet och taket vid kaminröret samt riva bort en hel del plankor vid väggen bakom kaminen för att säkerställa att elden inte skulle sprida sig.

- Vi vet inte riktigt varför branden uppkom. Troligast berodde den på överhettning. Det fanns även elkablar där bakom, men det är tveksamt om de har haft något med det hela att göra.

ann-cathrin granbäck

Mer läsning

Annons