Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Outlaws hyr inte längre i Kramfors

Motorcykelgänget Outlaws har lämnat den lokal de hyrt på en ort i Kramfors kommun. De har över huvud taget inte varit så aktiva i kommunen under det senaste halvåret.

Annons

Outlaws inledde en etablering i kommunen från förra hösten och vintern. I detta ingick också att de hyrde en lokal. Men sedan i våras disponerar gänget inte längre lokalen.

Gruppen har försvagats sedan några av medlemmarna dömts till längre fängelsestraff, bland annat för stölder och narkotikabrott. Brottsligheten har skett i både Kramfors och Sollefteå kommuner.

– Det har handlat om en grupp på ett tiotal personer som försökt starta en lokal avdelning. De ledande medlemmarna har kommit utifrån och sedan har man värvat lokalt bland missbrukare, berättar Rune Lindström vid Kramforspolisen.

Några medlemmar ur gruppen finns fortfarande kvar i kommunen, men då andra varit frihetsberövade har man tappat i styrka. Följden har blivit lägre aktivitet sedan ett halvt år tillbaka.

Generellt har Outlaws verksamhet minskat i Sverige berättar Rune Lindström.

– Delvis beror det på konkurrens från andra gäng.

Organisationen Fucked for life har i varierande grad också kopplats till Kramfors kommun. Som alltid finns det även rörliga individer som passerar förbi och begår brott.

– Men det är inte mer av det än vanligt just nu, säger Rune Lindström.

För den organiserade brottsligheten är överhuvudtaget Västernorrland inte ett län som lockar.

– I kartläggningar i media är denna landsdel en vit fläck i sammanhanget. Man vill gärna tro att polisarbetet har del i detta, säger Johan Söderlund, chef för spaning grova brott i Västernorrland.

Mer läsning

Annons