Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro inför skolstarten på nya Skarpåkerskolan

Till hösten står nya Skarpåkerskolan klar. Men föräldrar till barn som ska gå där oroas nu över att skolan ska bli för trång och inte fungera bra.

Annons

På tisdag kväll hålls ett möte för föräldrar med barn på Kramforsskolan och Skarpåkerskolan. De får möjlighet att ställa frågor till barn-, kultur- och utbildningsnämndens ordförande Gudrun Sjödin (S) och Peter Levin som är BKU-förvaltningens chef.

Mötet anordnas då föräldrarna efterlyser bättre information inför höstterminens förändring. Kritiken gäller bland annat dålig kommunikation om det faktum att hela lågstadiet flyttar från Kramforsskolan till Skarpåkerskolan. Vissa föräldrar har bara känt till denna förändring i ett halvår.

Man oroas över att det ska bli trångt på skolan, att klassrummen och ventilationen inte är dimensionerade för antalet elever. Även utformning och storlek av skolgård, allmänna utrymmen, matsal och gymnastiksal förses med frågetecken.

Föräldrar ogillar att vissa barn kommer att flytta från Kramforsskolan, gå ett år i trean på Skarpåkerskolan för att nästa läsår återvända till Kramforsskolan när de börjar på mellanstadiet. En successiv flyttning av årskullar vore bättre menar man.

Kritik riktas mot att barnen i särskolan, som stannar på Kramforsskolan, inte längre kommer att ha kontakt med lågstadiebarnen. Farhågor lyfts fram när det gäller barnens skolväg. Det gäller de barn som bor långt från Skarpåkerskolan, men inte så långt att de får skolskjuts. Föräldrar menar att deras barn måste gå en skolväg med oövervakade övergångsställen som är alldeles för farlig för elever på lågstadiet.

Mer läsning

Annons