Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycksdrabbadkorsning i Järesta

Annons
Olycksdrabbad

korsning i Järesta

Gång efter annan kör bilister rakt fram och av vägen i korsningen i Järesta i Nordingrå. Efter ombyggnaden av vägen från Gallsäter har korsningen blivit osedvanligt olycksdrabbad.

Det är när bilister från Ullångershållet ska svänga endera mot Nordingrå eller Gallsäter som problem vid flera tillfällen uppstått. Senast i tisdags hamnade en bil på sidan av vägen.

Redan i somras körde bilar rakt fram i korsningen, vinterväglag och mörker har inte gjort saken bättre. När vägen byggdes om förändrades också korsningen, exakt vad i förändringen som orsakat problemen är svårt att säga.

- Jag har inga synpunkter på att korsningen är sämre dragen, men Vägverket bör göra något för att förbättra säkerheten, säger Anette Lundqvist i Salsåker.

Anette Lundqvist kontaktade i månadsskiftet november/december Vägverket och framhöll problemen.

- Det var grått och svart, lerigt och sörjigt och svårt att identifiera vägbanan. Det fanns inte heller något räcke i korsningen. Jag tyckte att man borde kunna ordna en väglykta till korsningen och en skylt som markerar skarp sväng, något de sade att det borde gå att fixa.

Fortfarande har dock inget hänt. Varken vägbelysning eller förbättrad skyltning.

Anette Lundqvist tycker att Järestakorsningen blivit en parallell till den ökända Nylandskorsningen vid avfarten till flygplatsen. En plats där bilar under flera år kört av vägen. Precis som i Nyland följs korsningen i Järesta av en slänt. Det har förekommit att bilar åkt ut för slänten.

- Speciellt när det är halt har det varit svårt att stanna. Dessbättre har ännu ingen skadats, säger Anette Lundqvist.

Peter Renman är projektledare på Vägverkets byggnadsavdelning och förklarar att korsningen ska färdigställas under våren. Då ska en fackverksmast med belysning placeras i korsningen för att förbättra siktförhållandena. På den plats där bilar kört rakt ut för slänten ska skyltar sättas ut som markerar att vägen viker av mot Nordingrå och Gallsäter.

- Jag förstår inte varför de skyltarna ännu inte blivit uppsatta. Vi ska också placera ut sidokantsstolpar som markerar vägkanten och dess riktning.

Peter Renman tycker det är lite märkligt att så många kört av korsningen i Järesta eftersom vägen är bekant för de flesta.

erik åmell

0612-77 17 64

erik.amell@tidningen.to

Mer läsning

Annons