Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt stipendium till ung bonde

Annons
Nytt stipendium till ung bonde

Glöggdrickning, diktläsning, stipedieutdelning och visning av den goda arbetsplatsen Rossö Gård.

Det var ingredienserna när LRF bjöd in till öppet hus på fredagen.

I år var det andra året LRF bjöd in sina samarbetspartners. Öppet hus-dagen fortsatte senare då medlemmarna var inbjudna.

LRF:s Stig Wiklund berättade för gästerna om Rossö Gård och den arbetsmiljö man skapat med namnet "Den goda arbetsplatsen". En satsning på bland annat medarbetarinflytande och flexibla arbetstider. Grundtanken är att förebygga och förhindra stress och utbrändhet.

- Intresset för det här är mycket stort i hela landet och vi har haft många studiebesök. LRF har också centralt tagit till sig den här modellen, berättade Stig Wiklund.

Gästerna fick sig en visning av arbetsplatsen med de rum som de anställda själva inrett och möblerat. LRF Västernorrland och Föreningssparbanken delade dessutom för första gången ut ett gemensamt och nyinstiftat stipendium på 10 000 kronor.

Kriteriet för stipendiet är att det ska ges till någon person eller något företag på landsbygden som "utmärkt sig lite extra i någon positiv bemärkelse". Syftet är att lyfta fram de duktiga personer och företag som är verksamma på landsbygden i Västernorrland.

Premiärstipendiet tillföll så att säga en från de egna leden. Men det var inte i egenskap av ordförande i LRF Ungdom i Västernorrland som Stefan Stolt från Junsele fick stipendiet.

Han får stipendiet för att han vågar satsa på att utveckla ett större jordbruksföretag i inlandet. Stefan Stolt som är 24 år gammal driver jordbruk i Edsbacken där han arrenderar 200 hektar jord med odling av spannmål för uppfödning av 90 utegrisar.

Gästerna serverades glögg och pepparkakor. De fick även lyssna till diktläsning på mål av den inte obekante glesbygdsbon Torbjörn Fälldin.

sten engblom

0612-77 17 63

sten.engblom@tidningen.to

Mer läsning

Annons