Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nylandsföretagarnavill ha kvar järnvägen

Annons
Nylandsföretagarna

vill ha kvar järnvägen

Nylandsföretagarna kräver nu att järnvägen också i fortsättningen ska gå genom Nylands samhälle.

Det skulle nämligen inte blir fallet om Banverket valde alternativet med en ny sträckning, över Edsfjärden och via en tunnel mot Prästmon.

Företagarna anser att Nyland har en viktig ställning för fritid och turism i kommunen. Därför vill de dessutom att tågtrafiken i framtiden inte bara ska göra stopp i Nyland för lokaltågen utan också för fjärrtrafiken.

Företagarna i Nyland befarar att det skulle vara förödande för samhällets framtid om övriga orter i området får en väl fungerade möjlighet till pendling och godstrafik, samtidigt som Nyland förlorar sin järnväg.

Dessutom ifrågasätts planerna på ett resecentrum vid flygplatsen i Prästmon där flyg och tåg skulle kunna mötas.

"Det har föreslagits att förlägga ett resecentrum i närheten av Kramfors-Sollefteå flygfält. Hittills har överströmningen mellan tåg och flyg varit obefintlig. Därför förfaller det osannolikt att någon vinstgivande persontransport skulle ske mellan flyg och tåg med ett tågstopp i flygplatsens närhet" skriver företagarna till Banverket.

De anser att det vore bättre med ett stopp i Nyland där det finns underlag för ett passagerarbyte med bland annat Ådalsbanan.

Skrivelsen från företagarna i Nyland är ett exempel på den rad av yttranden som lär nå Banverket under utställningsperioden av nya Ådalsbanan. Under hösten kommer det att klarna mer vilket alternativ som blir hetast.

anders lidén

06112-77 17 60

anders.liden@tidningen.to

Mer läsning

Annons