Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nylands Järns frontman ledde Allsång på torget och småstjärnorna möttes med jubel

Allsång på torget i Kramfors har blivit en etablerad sommarinstitution. I år byttes dag från torsdag till lördag, men det tycks inte ha påverkat intresset.

Annons

Arbetsfördelningen mellan de två på scen är som tidigare: Pär-Åke Stockberg musicerar och visar upp sin imponerande instrumentala bredd, medan Markus Molin leder föreställningen, skapar publikkontakt och hittar på hyss och upptåg.

Full rulle med Markus och Pär-Åke

Årets första gästartist var Annika Winhagen för en vecka sedan. Nu på lördag var turen kommen till Fredrik Högberg, känd musikprofil med residens i Tingshuset i Nyland. Fredrik är i grunden klassiskt skolad, och hans huvudgärning är komposition av nutida konstmusik. Men han har många strängar påsin lyra, han är ju också frontman i det lokala kultbandet Nylands Järn, ochinte minst de dåliga vitsarna okrönte konung i Ådalen.

Fredrik Högberg leder allsången

På torget visade han att han inte heller är främmande förallsång, han levererade inte mindre än fyra sånger i rad om Ångermanälven – dethar ingen gjort förut, skröt Fredrik – samtliga klassiska Nylands Järn-hits. Publiken visade att de minsann kände väl till låtarna, och sjöng med avhjärtats lust.

Och det är ju publiken som trots allt är viktigast i allsången.

Kramforspubliken räds inte lite regn

Repertoaren var som vanligt i allsångssammanhang enosannolik blandning av visor, Dan Andersson, Evert Taube, Svensktopp ochschlager. Något för allas tycke och smak.

Alltid lika uppskattat är allsångkrysset med fina priserskänkta av lokala företag, och alla sjunger för full hals både lodrätt ochvågrätt.

Mirabelle belönas för sin sånginsats

Lilly intog modigt scenen

Allsångens härligaste inslag är Småstjärnorna, framtidensmusiktalanger. De är oftast inte mer är fyra-fem år gamla, som vågar ta sig ton på den stora scenen inför publik. Fyra framtidslöften möttes med jubel när de framförde sina nummer.

Melody är ett lämpligt namn för blivandesångerska

Alva sjöng modigt trots sina nerver

Nästa Allsång på torget är först om tre veckor. Då är popkometen från Undrom, Emil Assergård, gästartist.

Mer läsning

Annons