Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Kramfors IP börjar växa fram

/

Bakom spakarna till en grävskopa tog kommunalrådet Micael Melander (S) på måndagen första spadtaget för ombyggnaden av Kramfors Idrottsplats. Till sensommaren blir det invigning.

Annons

Detta var den första av fyra invigningar eller byggstarter i Kramfors denna vecka. Sedan följer Dr Barks gata, ICA-bygget och gallerian. Kommunalrådet med vice kommunalrådet Gudrun Sjödin (S) som åsyna vittne tog en rejäl skopa jord från fotbollsplanen i jämnhöjd med hundrametersstarten. På plats fanns också kommunala tjänstmän och representanter för huvudentreprenören Skanska.

– Tur att vi hade grävskopa. Det hade varit svårt att gräva för hand i marken när det är så kallt som i dag, sade Micael Melander.

Idrottsplatsbygget tjuvstartade förra veckan med anläggning en förstärkt väg för de tunga fordon som ska användas. Nu väntar schaktningsarbeten, dränering och isolering. Senare ska slangar som möjliggör uppvärmning med fjärrvärme läggas under fotbollsplanen. Den gamla träläktaren och ett intilluggande garage är preliminärt planerade att rivas nästa vecka.

Kramfors idrottsplats invigdes 1936 av prins Gustaf Adolf som ersättning för den tidigare från 1916 i Nedre Öd. Anläggningen har ändrats förvånansvärt lite sedan den tiden.

Mer läsning

Annons