Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya delägare i Box Destilleri

/

Box Destilleri AB får ett kapitaltillskott på sex miljoner kronor.
Detta när Axson Svenska AB och Saminvest Mitt AB går in som nya delägare i företaget.

Annons

– Det här betyder mycket för oss. Vi får två stabila och långsiktiga ägare, säger Box Destilleris vd Thomas Larsson.

Efter flera kontakter med Box blev det klart att Göteborgsbaserade Axson satsar i den ångermanländska whiskytillverkaren. Axson är bland annat verksamma inom svetsteknik och fastighetsförvaltning, men har även intressen i whiskybranschen.

– Vi gjorde en noggrann analys av alla nordiska whiskyprojekt och av dem visade sig Box Destilleri ha de allra främsta förutsättningarna för en lyckad investering. Kompetensen i företaget är synnerligen hög och eftersom vi har ett stort whiskyintresse vill vi samarbeta med de bästa, säger Gabriella Axelsson vice vd på Axson Svenska i ett pressmeddelande.

Axson går in med tre miljoner kronor. Lika mycket satsar Saminvest Mitt som förvaltar riskkapitalfonder för investeringar i Jämtland och Västernorrland. Insatserna görs alltid i samarbete med en privat investeringspartner.

De nya delägarna har vardera 6,89 procent av aktiekapitalet i Box och är därmed fjärde största ägare. Störst är Norrlandspojkarna i Sundsvall med 15,72 procent.

Kapitaltillskottet skedde efter att Box styrelse godkänt en riktad emission. På måndag börjar en nyemission där allmänheten har möjlighet att anmäla intresse. Förhoppningen är att den ska ge nio miljoner. Pengar som behövs vid satsningar på Box.

– I år och nästa år har vi investeringsplaner för över 20 miljoner kronor, säger Thomas Larsson.

Planerna inbegriper ett nytt lagerhus för 13 000 fat, vilket bör täcka behovet 6-8 år fram i tiden. Ett besökscenter med restaurang, kök och försäljning av olika produkter samt en kontorsdel finns även i ritningar

Mer läsning

Annons