Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny butik öppnar i Strömnäs

/

Höga kusten butiken öppnar i Strömnäs på söndag. Där ska sällanköpsvaror av mycket skiftande slag säljas, det mesta har importerats från Kina.

Annons

Det är företagarprofilen Henry Tervahauta som står bakom butiken som ingår i hans företag Bygglas Höga kusten AB. Tillsammans med Stefan Hansson kommer han att jobba i butiken.

– Vi har inget lager utan utställning och försäljning av produkterna som sedan skickas direkt till kunderna, berättar han.

Höga kusten butiken samarbetar med Norrlandsimporten som importerar varorna från Kina och har sitt lager i Bastuträsk, varifrån produkterna skickas till kunder. Man äger också en butik i Skåne och en i Småland.

– Vi blir den första fristående butiken.

Utställningslokalen i Strömnäs ligger i det så kallade Aluglas-huset. Henry Tervahauta bedriver där fortfarande tillverkning av skjutglaspartier, men verksamheten är betydligt mindre än på 80-talet. Av byggnadens yta har 150 kvadratmeter ställts i ordning för utställningen. En lika stor yta tillkommer i januari.

I butikens sortiment finns allt från gjutjärnskaminer och massagefåtöljer till löpband och garageportar. Samarbetet med Norrlandsimporten började efter att Henry Tervahauta själv handlat av företaget.

– Det är produkter av väldigt bra kvalité till bra priser. För mig som drivit företag sedan jag var 14 år känns detta mycket stimulerande. Redan innan vi öppnat har det varit kunder här och knackat på.

Henry Tervahauta har också planer på ett samarbete med Kina för att där starta tillverkning av fönsterglas till bostäder.

Mer läsning

Annons