Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Kramfors Resecentrum byggas

/

Nu är bygglovet för Resecentrum i Kramfors beviljat och entreprenaden har varit ute på upphandling. Kommunens tekniske chef Staffan Östman räknar med byggstart i vår för ett projekt som kostar ungefär 60 miljoner kronor.

Annons

Under april ska Järnvägskiosken och nuvarande järnvägsstation rivas. Rivningen av gamla Sylos och Pizzahuset är redan klart.

– Vi ska besluta om vem som får entreprenaden 7 april och räknar med byggstart i maj. Sedan ska både Resecentrum och byggnaden för Bussgods vara färdigt 1 augusti 2010, säger Staffan Östman.

Bussgods kommer att ligga strax norr om den nya bron och i stil påminna om samma anläggning i Härnösand och där ska även Kramfors taxi få lokaler.

Själva Resecentrum ska ligga på samma plats där gamla järnvägsstationen i dag står.

Resecentrum får en yta på 236 kvadratmeter och där byggs en separat matsal och en avdelning där besökare ska kunna sitta och fika eller äta enklare mat.

I projektet ingår också skärmtak som ska gå från stationen och längs hela området för bussar, liksom över delar av perrongen för järnvägen. Skärmtaket blir ungefär 250 meter långt.

Projektet finansieras till 18 miljoner kronor med EU-pengar, ett förväntat statsbidrag ger 18-19 miljoner kronor, 6 miljoner kronor kommer från länsstyrelsen och resten från kommunens.

Mer läsning

Annons