Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordingrå och Sunnebo går samman

Annons
Nordingrå och Sunnebo går samman

Att stora förändringar är på gång inom äldreomsorgen har säkert ingen undgått att lägga märke till. Det är inte bara något som berör många boende. Det påverkar även personalsituationen.

I Höga kusten planeras därför en omorganisation där två hemtjänstområden går samman, Nordingrå och Sunnebo.

Bakgrunden till detta är bland annat beslutet att lägga ner Vågebo från år 2003. För att klara den avvecklingen, eller övergången till en alternativ driftsform som också kan bli aktuell för Vågebo, behövs en omorganisation. I varje fall enligt ett förslag till beslut som personal- och organisationsdelegationen, POD, ska ta ställning till på torsdag.

I dag har Nordingråområdets hemtjänstgrupp, som tillsammans med dagverksamheten i Nordingrå organisatoriskt ligger under Vågebo, tio medarbetare. Det är för få för att man ska kunna få bra arbetsscheman. Förslaget är därför att slå samman Sunnebo och Nordingrås hemtjänstområden. De 26 medarbetarna ska då fortsätta att arbeta i huvudsak inom sina egna områden, men vid behov kan resurserna omfördelas.

Dagverksamheten föreslås samtidigt att helt övergå till Sunnebo som då blir en egen enhet med 22 anställda. Den dagverksamheten ska få en egen enhetschef.

Samtidigt finns problem med rekrytering också av enhetschefer. Därför föreslår man att enhetschefen för Sunnebo servicehus under avvecklingen, eller förändringen, av Vågebo också får ansvar för Vågebos servicehus där det idag finns 29 anställda.

Förändringen är förankrad hos personalgrupperna i både Nordingrå- och Sunneboområdet, står det att läsa i förslaget till beslut hos POD.

anders lidén

0612-77 17 60

anders.liden@tidningen.to

Mer läsning

Annons