Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nick och Nanne sjöngså molnen skingrades

Annons
Nick och Nanne sjöng

så molnen skingrades

Massor av folk på torget när stadsfesten inleddes

"We are alla the winners" sjöng Nick Borgen på Kramfors stadsfest. Och visst var alla på festen vinnare. Regn förbyttes i solsken när Nick Nanne Grönvall klev upp på scen.

Inledningen av Kramfors stadsfest ackompanjerades till mullret av åska. Sedan kom det också en ordentlig regnskur. Men vad gjorde det, stadsfesten är en av sommarens höjdpunkter som Kramforsborna ogärna missar oavsett väderlek.

The Michael Swede band, tvåa in på torgets stora scenen efter Kramfors Storband, fick dock göra en liten paus när åskan började kännas för påträngande. Programmet kunde dock fortsätta en liten stund senare när himlen spruckit upp.

Under tiden var det mycket lämpligt att slinka in på Kompass, studievägledningsbyrå ett stenkast bakom scenen. Där höll eleverna på Ådalsskolans medievux vernissage med bilder de tagit under en projektresa till Grekland i våras. I Thessaloniki genomförde eleverna sina egna olika projekt på olika teman som hantverkare, hundar, grafiska bilder med mera. Med var även fotoläraren Ewa Billmark och en grekisk guide.

Ett femtiotal bilder finns utställda, de flesta i svart-vitt. Man arbetar nu även för att intressera grannkommunerna för utbildningen och det finns fortfarande lediga platser inför höstens kursstart.

Äkta västernstämmning blev det när High Coast Boot Stompin´tog torgets stenplattor i besittning. Gruppen bjöd på de för många säkert rätt ovanliga danserna "Line dance" country och Westerndans på linje.

På vändplanen vid Kurredoren öppnade scentältet med fik och en hel rad ungdomliga underhållare. Melina bjöd på lugn pop från Kramfors, kramforstjejerna i Dansig förstås på dans. Sedan följde i tur och ordning MIST, Black ´n White, Lame, De mest efterlysta, The Scramblers, Marchosias och Bassaddicts Paradise i scentältet.

"Verner" från Ullångersrevyn invigde stadsfesten genom att sätta igång ett arrangemang som med dunder och brak flög över publikens huvuden varefter eld tändes på scenen.

Därefter var det dags för Nick Borgen att göra entré med sitt band. Med röjarlåtar som "Caddilac" och melodifestivalfavoriten "We are all the winners" fick han fart på den stora publiken.

Inte sjönk tempot när Nanne Grönwall greppade mikrofonen. "Mercedes Benz" och "Avundsjuk" var något av det hon gav publiken att jubla åt.

Tyvärr var vädret senare på kvällen inte det allra bästa. Torparn och Svänggänge, Road House samt Mattias "Bon Jovi" Andersson & "Dead or alive" höll dock alla igång bra.

Som vanligt på stadsfesten fanns det dagtid många olika aktiviteter runt stadskärnan och det fortsätter förstås i dag.

erik åmell

0612-77 17 64

erik.amell@tidningen.to

Lame.

Kramforsbandet Lame spelade powerrock i stadsfestens scentält.

foto: erik åmell

Westerndans.

High Coast Boot Stompin´ bjöd på "Line dance" country och Westerndans på linje.

Vernissage.

En av mediavuxeleven Helena Smedmans bilder från Grekland.

Nanne.

Det 158 centimeter långa krutpaketet Nanne Grönvall tog kramforspubliken med storm.

Nick.

Nick Borgen sparade sig inte på scen utan bjöd på en härlig show.

Mycket folk.

Det var trångt framför scenen när Nick och Nanne showade.Mer läsning

Annons