Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nationaldagsfirande i Nyland

/
  • Många anslöt till Nationaldagsfirandet på Hamnplanen som arrangerats i väldigt många år av den 103-åriga Nylandsföreningen.
  • Kommunalrådet Jan Sahlén höll högtidstalet med viktigt innehåll.
  • Många trängdes vid kaffekön och stämningen var på topp.
  • Markus Molin, vår duktige underhållare i Nyland, såg till att publiken fick applådera både till hans konferencierarbete och till hans musikunderhållning.

Nationaldagen i Nyland firades med pompa och ståt på Hamnplanen med stor publik, många fanbärare, kommunalrådet Jan Sahlén som höll högtidstalet och underhållning av Markus Molin.

Annons

Många glänsande amerikanare och veteranbilar anslöt från Riverside Cruisers Kramfors som sken ikapp med solen. Jan Sahléns budskap till nationen i korthet: År 1523 startade vi i Sverige med firandet av Nationaldagen.

Genom århundraden har Sverige förändrats genom omvärldens händelser. Vi har varit förskonade från krig i över 200 år och vi har arbetat målmedvetet för att behålla vår fina nation. Genom tiderna har flyktingvågor strömmat över gränserna och världen har byggt murar. Kinesiska muren, Berlinmuren för att nämna några, och idag byggs murar i mellanöstern. På våra breddgrader har vi haft invandring i olika skeden.

Christoffer Kramm kom och byggde sågverket i Kramfors, Constantin Falck med flera påverkade bygden i Nyland med omnejd, det som i dag är våra näringar. Härifrån Hamnplan ser vi Box Whiskydestilleri och de nya vindkraftverken på andra sidan Ångermanälven som är de allra senaste näringarna. Fler invånare ger mångfald och även utmaningar. De nyanlända ska bli en del i ett stabilt samhälle. Vi i Kramfors tror och arbetar för tre viktiga delar för ett framtida stabilt Kramfors: Hållbarhet, jämställdhet och kultur.

Nylandsföreningen som arrangör tackar servicepersonal som kokade kaffe och serverade, fanbärarna som representerade föreningar i Nyland, Riverside Cruising för fin bilutställning, Markus Molin som konferencier och underhållare, Jan Sahlén som högtidstalare och alla i publiken som gjorde Nationaldagen till en högtidlig och minnesvärd dag.

Lilian V

■■ Vill du skicka in en läsarartikel – använd det här formuläret .

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons