Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nationaldagen firadesi ljuvligt sommarväder

Annons
Nationaldagen firades

i ljuvligt sommarväder

Kramfors visade sig på sitt allra bästa humör igår när nationaldagen firades. Solen strålade och det var sköna vindar som gjorde att de talrika flaggorna vajade.

Omkring 200 personer hade slutit upp på torget vid Oasen för att högtidlighålla årsdagen för Gustav Vasas utnämning till Sveriges konung 1523 och antagandet av 1809 års författning.

Firandet blev ett högtidligt och trivsamt sådant som genomsyrades av musik framförd av Kramfors dragspelsklubb. Vid ett flertal tillfällen underhöll de med både svenska och utländska sånger som passade bra in i sommarkvällen.

Den svenska flaggan hissades högtidligen av en scoutkår under det att Christer Löfgren spelade trumpet.

Nationaldagskommittén, som under många år hållit i arrangemanget, hade i år bjudit in Agne A Andersson som högtidstalare.

I sitt tal konstaterade han att den 6 juni i år är fylld av fest, inte då bara för att det är nationaldag utan även på grund av skolavslutningarna.

- Sverige är verkligen värt att firas. Vi har en fantastisk miljö, fred sedan länge, välstånd, bra skola och sjukvården är i världsklass.

Vidare sade Andersson att vi tyvärr är alltför dåliga att ge uttryck för tacksamhet. Glädjen får inte gör oss flata och undfallna, utan vi måste ta ansvar för landet och vår bygd.

- Visst är det så att Kramfors ibland blöder, men tillsammans ska vi se till att kommunen inte förblöder.

Agne A Andersson fick hela torget att applådera allt det positiva som hänt Kramfors den senaste tiden och menade att uttrycket "Kramfors kan" bör dammas av.

Varje år finns det möjlighet att hos Stiftelsen svensk nationaldag ansöka om en flagga. I år hade fyra personer gjort det, men endast en fanns på plats vid utdelningen. Anders Sundqvist kunde stolt ge Eira Nordlander en blågul fana.

Naturligtvis sjöngs även nationalsången och därefter avslutade dragspelsklubben.

ann-cathrin granbäck

0612-77 17 62

ann-cathrin.granback@tidning

Mer läsning

Annons