Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närköp i Lugnvik räddas

Annons
Närköp i Lugnvik räddas

Förening ska driva livsmedelsbutiken

Den sista juni stänger livsmedelsbutiken i Lugnvik. Dagen efter återuppstår den i ny regi. En ekonomisk förening tar över.

- Vi måste ha en butik kvar, säger Tommy Sjölund från föreningen.

Ett samhälle utan egen butik får det svårt och därför blev det lite oroligt i Lugnvik när den nuvarande ägaren, Evy Eriksson, aviserade att hon ville sluta. Han har haft affären i nio år och dessförinnan arbetade hon på Konsum i många år.

Någon ny ägare såg inte ut att vilja ta över och då tog föreningslivet på orten tag i saken. Det började i Lugnviks IF och spred sig till andra föreningar. Nu har flera föreningar tillsammans med ett par privatpersoner bildat en ekonomisk förening.

- Föreningen är under bildande och vi är överens med ägaren. Hon har stängt för inventering den sista juni och dagen efter tar vi över, berättar Sjölund.

Butiken, Lugnviks Närköp, kommer att ha två personer anställda, sammanlagt 1,5 tjänster. Det är redan klart vilka som kommer att få jobben.

På måndag har föreningen, Lugnvik Närköp ekonomisk förening, bjudit in till ett allmänt möte där butikens framtid ska diskuteras.

- Allt har gått väldigt fort. Nu vill vi höra vad folk i området vill ha. Om det finns några idéer, säger Sjölund.

A och O är naturligtvis att folk på orten handlar på hemmaplan. Köptroheten brukar det vara lite si och så med på mindre orter.

- Vi har tittat på det här, bland annat med hjälp av branschfolk och tror att det ska kunna gå bra. Nu när det inte finns någon butik i Skog så tror vi att vi kan få en del därifrån också.

Närköpet är numera också utlämningsställe för postpaket och apoteksombud.

- Det är en viktig servicefunktion för samhället, säger Sjölund.

jörgen sundin

0612-771761

jorgen.sundin@tidningen.toNärköp I Lugnvik byter ägare. En nybildad ekonomisk förening tar över och driver affären vidare.

foto:jörgen sundin

Mer läsning

Annons