Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motocrossektion måste betala miljöhandläggning

Annons
Motocrossektion måste betala miljöhandläggning

Norabygdens IK:s motocrossektion slipper inte undan kommunens handläggningsavgift för tillståndet att anlägga en endurobana i Skullersta.

Miljö- och byggnämndens politiker anser att det inte finns några skäl till att föreningen skulle få en reducerad avgift.

Bakgrunden till tvisten är alltså den nya endurobanan, som krävt en del insatser från kommunens miljötjänstemän. Enligt miljöbalken ska kommunen ta ut en timavgift för den tid arbetet med en anmälan för ny verksamhet tar. Man ska då räkna tiden det tar för inspektioner, inläsning, samråd och olika form av kontakter.

I det här fallet tog det fem timmar att handlägga ansökan. Det blir då, med en timavgift på 625 kronor, totalt 3125 kronor i handläggningsavgift.

Norabygdens IK kommenterar detta med att man är förvånade över avgiftens storlek. "Vi är en liten förening där våra medlemmar (mestadels ungdomar) redan har stora utgifter beträffande maskinkostnader och underhåll" skriver motorcrossektionens ordförande Göran Gullbro till miljö- och byggnämnden.

Han säger också att avgiften nu kan tvinga klubben att skära ner på delar av deras barn- och ungdomssatsning. Därför ville de att kommunen skulle reducera den i deras tycke orimligt höga avgiften. Det skulle också kunna påverka viljan hos yngre att bo kvar i kommunen positivt, anser klubben.

Det finns också en möjlighet att kommunen sänker avgiften om man anser att det finns särskilda skäl som motiverar detta. Men i fallet med endurobanan ansåg politikerna inte att det fanns några sådana särskilda skäl.

anders lidén

0612-77 17 60

anders.liden@tidningen.to

Mer läsning

Annons