Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mösspåtagning för studenter

Annons
Mösspåtagning för studenter

"Sjung om studentens lyckliga dar". På fredag är det dags för studentfirande i Kramfors. Förberedelserna inför den stora dagen pågår nu för fullt.

Redan på måndagen kan man säga att studentfirandet inleddes. Då samlades de cirka 200 avgångseleverna på Ådalsskolan i skolans aula. Eleverna fick information om hur planeringen ser ut inför avslutningsdagen.

Bland annat ska klasserna fotograferas på fredag. Några elever tyckte att man borde skjuta på fotograferingen. Detta med anledning av att Sverige spelar sin VM-match mot Nigeria. Nu vann inte deras synpunkt något gehör med motiveringen att fotograferingen endast tar cirka tio minuter.

Det tränades även på studentsången. Det var väl inte alltför stor sångglädje bland ungdomarna men på fredag lär sången sitta och sjungas med större entusiasm.

Med lottens hjälp avgjordes också i vilken ordning de olika klasserna ska lämna skolan på fredag. Esteteleverna får äran att först gå ut på trappan och ta mot folkets jubel.

Efter att fått uppmaningar om att sköta studentfirandet på ett städat och värdigt sätt plockades de bländvita studentmössorna fram. På ett givet tecken tog eleverna på sig sina mössor. De vita mössorna kommer därför att under den här veckan bli ett trevligt inslag i Kramfors gatuliv.

sten engblom

0612-77 17 63

Mer läsning

Annons